Dla nas dobra kuchnia to przede wszystkim sezonowość zgodna z przyrodą, lokalne produkty, warzywa z naszego przydomowego warzywnika, rozgrzane słońcem zioła i pomidory.
Sery i nabiał – wytwarzamy kilka rodzajów serów podpuszczkowych, świeżych i dojrzewających Od Pani Beaty Futymy z Farmy pod Świerkami mamy pyszny nabiał . W mleko zaopatrujemy się w pobliskim Marianowie, w ekologicznym gospodarstwie.
Wędliny – sami robimy kiełbasy, pasztety, kaszanki , szynki, schaby i polędwice, wyroby słoikowe, dojrzewające szynki i półgęski, dziczyznę. W mięso wieprzowe zaopatrujemy się w pobliskim gospodarstwie, bo własnym świnkom nie moglibyśmy spojrzeć w oczy. Wyroby wędzimy dymem olchowym we własnej wędzarni.
Ryby – przywożone z niedalekiej Kuźniczki i Przyłęków. Wędzone, smażone i marynowane. Głównie pstrągi , jesiotry i węgorze
Chleb – na miejscu pieczemy chleb żytni na zakwasie, chleby pszenne i bułki
Przetwory – robione z naszych owoców i warzyw : dżemy, konfitury, powidła, soki owocowe, kiszone warzywa, grzyby marynowane
Nalewki – specjalność Tomka, wieloletnie, owocowe
Miody – dostępne z pobliskiej pasieki i naszych uli, wyjątkowe i sezonowe (klonowe, malinowe, nostrzykowe, chabrowe i wiele innych)
Wędliny – sami robimy kiełbasy, pasztety, kaszanki , szynki, schaby i polędwice, wyroby słoikowe, dojrzewające szynki i półgęski, dziczyznę. W mięso wieprzowe zaopatrujemy się w pobliskim gospodarstwie, bo własnym świnkom nie moglibyśmy spojrzeć w oczy. Wyroby wędzimy dymem olchowym we własnej wędzarni.
Ryby – przywożone z niedalekiej Kuźniczki i Przyłęków. Wędzone, smażone i marynowane. Głównie pstrągi , jesiotry i węgorze
Chleb – na miejscu pieczemy chleb żytni na zakwasie, chleby pszenne i bułki
Przetwory – robione z naszych owoców i warzyw : dżemy, konfitury, powidła, soki owocowe, kiszone warzywa, grzyby marynowane
Nalewki – specjalność Tomka, wieloletnie, owocowe
Miody – dostępne z pobliskiej pasieki i naszych uli, wyjątkowe i sezonowe (klonowe, malinowe, nostrzykowe, chabrowe i wiele innych)
Śniadania serwowane w koszykach rozmaitości z dostawą o 9.00 do chlewików – cena 150 zł/koszyk dla dwóch osób ( wiejskie pieczywo, nabiał, miody, zielenina prosto z ogródka, nasze wyroby karczówkowe mięsne i wegetariańskie )
Obiad o 15.00 wydawany w stodole – cena 70 zł/osoba
Zniżki dla dzieci: do 6 lat – 50% ceny
Zupa lub przystawka, drugie danie, domowe soki, coś słodkiego na deser
W weekendy serwujemy dania z ogniska lub grilla – jeśli pozwoli pogoda.
Za drobną dodatkową opłatą można korzystać przez cały dzień z bufetu kawowego, dostępnego dla naszych Gości w stodole.